Aquaco project stofbestrijding in Essen (D)

Voor een klant in Essen (D) heeft Aquaco een stofbestrijdingsinstallatie voor op de hopper, een stofbestrijdingsinstallatie op de uitwerpband en een wegberegening ontworpen en geïnstalleerd.

In de container bevindt zich de techniekruimte met alle componenten voor de aansturing en watervoorziening van de drie verschillende stofbestrijdingssystemen, waaronder 3 verschillende pompen voor een goede werking van de diverse sproeiers en spraybars. In de container bevindt zich ook een breektank van 3 m3 inhoud om een goede scheiding te garanderen tussen de gemeentelijke waterleiding en de Aquaco installatie.

De wegberegening wordt aangestuurd middels een beregeningscomputer, welke 24/7 te programmeren en te bedienen is vanaf een PC, telefoon of tablet.
De stofbestrijding op de hopper wordt aangestuurd door een bewegingssensor, zodat deze alleen aan gaat bij storten van materiaal met een shovel.
De stofbestrijding op de uitwerpband wordt geactiveerd met het starten van de puinbreker.

De beregeningscomputer werkt samen met de Aquaco besturing, zodat er te allen tijde controle is over de installatie vanuit onze eigen besturing. Tot slot is de installatie beveiligd tegen vorst, door de besturing  te voorzien van een automatisch droogblaasprogramma.