Met Aquacourt® baanverwarming het hele jaar door tennissen op gravel

Tennisbaanverwarming bij TV Presikhaaf Arnhem

Een tennispark met uitsluitend gravelbanen waar zowel zomers als ’s winters wordt gespeeld. Dat kan met het unieke systeem voor tennisbaanverwarming van Aquaco. Zelfs als het een paar graden vriest en er een dik pak sneeuw ligt. Het principe van tennisbaanverwarming is even eenvoudig als ingenieus. Relatief warm grondwater wordt ’s winters door een buizenstelsel gepompt dat net onder de  gravel ligt. Ook bij lichte tot matige vorst blijft de baan keurig ijs- en sneeuwvrij. De natuurlijke ‘warmwaterbuffer’ wordt ’s zomers gevoed met door de zon opgewarmd water dat wordt teruggepompt in de aarde.

De baanverwarming is een ideaal systeem voor verenigingen waar de leden graag het hele jaar door willen tennissen, maar dan wel op hun favoriete ondergrond: gravel ! De vereniging kan speciale ‘winterleden’ werven en meer barinkomsten genereren. Bijkomend voordeel is dat er minder algengroei ontstaat wanneer de banen bespeeld blijven.
Voor de aanleg van de Aquacourt® tennisbaanverwarming zijn er twee mogelijkheden: d.m.v. bronnen en d.m.v. gasverwarming. Bij de tweede optie zijn minder vergunningen nodig en dit systeem is altijd toepasbaar.

 

Neem voor meer informatie en referenties vrijblijvend contact met ons op.

Contactpersoon: Dhr. H.C. den Engelse, telefoon: 0481 - 377 177 , e-mail: info@aquaco.nl

 

 

©Aquaco